Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Σας ευχαριστούμε, σύντροφοι του Ηρακλείου

Ναι, εσάς στη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που κρίνατε πως η έγκριση του νέου μνημονίου ήταν το μικρότερο από τα δύο κακά που μπορούσαν να μας συμβούν. Αυτό θα σκεφτόμαστε και εμείς εδώ κάτω την ώρα που θα πληρώνουμε 23% ΦΠΑ στα τρόφιμα, που θα κινδυνεύουμε από τους πλειστηριασμούς, που θα βλέπουμε με τα κιάλια το φροντιστήριο για τα παιδιά των φτωχότερων από μας.

Σας ευχαριστούμε όχι μόνο επειδή αποτρέψατε την "καταστροφή του grexit" αλλά κυρίως επειδή είστε τόσο βέβαιοι ότι δε χρειάζεται καν, ούτε και τώρα, ένα οργανωμένο σχέδιο για αυτό. Επειδή δε δείχνετε να αποδίδετε καμία ευθύνη σε όσους ομολογούν πως δεν είχαν ποτέ καμία άλλη εναλλακτική, πως το ευρώ ήταν μονόδρομος και πως μόνοι τους έστησαν πίσω από την πλάτη τους τον τοίχο όπου κάποια στιγμή, μοιραία, θα τους κολλούσαν οι δανειστές.

Ναι, τώρα που θα δουλεύουμε και τις Κυριακές θα παρηγοριόμαστε αναλογιζόμενοι το δράμα που πέρασε η κυβέρνηση από τον εκβιασμό των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης και δε θα μας πειράζει τόσο. Μπορεί και να ξεχάσουμε το 71% του "ΟΧΙ" στο Νομό Ηρακλείου, που ποτέ δε θα μάθουμε πόση "ρήξη" περιείχε. Κι ας λέγατε προεκλογικά στα παράθυρα ότι και μισό τοις εκατό να πάρει προβάδισμα το "ΟΧΙ", θα είναι τεράστια νίκη του Λαού ενάντια στον φόβο και την προπαγάνδα. Και τώρα που ο Λαός (ειδικά της Κρήτης) νίκησε κατά κράτος τον φόβο και την προπαγάνδα εσείς "Δηλώνετε τη στήριξή σας στην κυβέρνηση και στο δύσκολο έργο που καλείται αυτή να επιτελέσει".

Θα το σκέφτονται οι πολίτες περιοχών όπως η Νέα Αλικαρνασσός που ψήφισαν 77% "ΟΧΙ" ότι παρόλο που η ψήφος τους στην πορεία έγινε "ΝΑΙ", εντούτοις, "ανάψαμε μια σπίθα, φυτέψαμε ένα σπόρο που ανοίγει μια χαραμάδα για όλους τους λαούς της Ευρώπης". Θα τηλεγαφήσουμε την ικανοποίησή μας στο λαό της Ισπανίας που βλέπει να γκρεμίζεται η δύναμη των Podemos μετά την "πολιτική ήττα του Σόιμπλε".  

Σας ευχαριστούμε που εκφράσατε απλά την πίστη σας στην ηγεσία, που δεν κρίνατε σκόπιμο ούτε να κάνετε μια αναφορά για πιθανά λάθη στη στρατηγική (όλων φυσικά - όχι μόνο της ηγεσίας), που δεν νιώσατε ούτε καν την ανάγκη να ζητήσετε τη σύγκλιση των κεντρικών οργάνων του κόμματος σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία.

Χαιρόμαστε που δηλώνετε αποφασισμένοι να υπερασπιστείτε τα λαϊκά συμφέροντα μέχρι τέλους (ποιανού;) μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες σας.

Όλο το επόμενο διάστημα, που θα υποδεχόμαστε τα καινούρια μέτρα, θα είμαστε κομματάκι πιο ήσυχοι αν ξέρουμε πως εσείς στηρίζετε την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαψεύσει το σενάριο της "αριστερής παρένθεσης".  Οι έξι μήνες που πέρασαν είχαν τουλάχιστον την ελπίδα εξόδου από τα μνημόνια ή έστω της αμφισβήτησής τους. Με την υπογραφή του 3ου Μνημονίου αποδείχτηκε πως η μέχρι τώρα πορεία ήταν, αυτή η ίδια, μια μικρή παρένθεση ελπίδας.  Και δυστυχώς έκλεισε με πάταγο αφήνοντάς μας απέξω της. 

Αβοήθητους. 

-------------

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, στις 19/7/2015. 

Συνεδρίασε σήμερα η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου προκειμένου να συζητήσει για τις τρέχουσες κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις. Μετά από πλούσιο διάλογο τέθηκε σε ψηφοφορία και έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

Δηλώνουμε τη στήριξη μας στην κυβέρνηση και στο δύσκολο έργο που καλείται αυτή να επιτελέσει. Η χώρα μας βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς επίθεσης νεοφιλελεύθερων συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, που παρακάμπτοντας κάθε έννοια ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δημοκρατίας, ισοτιμίας, παρακάμπτοντας πλήρως την εκπεφρασμένη βούληση του ελληνικού λαού,  με απίστευτους εκβιασμούς μας ανάγκασαν να δεχθούμε μια σκληρή, δύσκολη συμφωνία. Κανείς φυσικά δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τα μέτρα που περιέχονται ούτε και να παραγνωρίζει ότι αυτή αποτελεί ένα νέο μνημόνιο. 

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο βασικός στόχος αυτών των κύκλων ήταν και παραμένει η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό την αριστερά, να αποτελέσει παρένθεση και να αποβάλουν τη χώρα μας από την Ε.Ε και το ευρώ, πριν γίνουμε το «κακό» παράδειγμα για άλλες χώρες και λαούς.

Σε καμία περίπτωση δεν θα διευκολύνουμε αυτούς τους σχεδιασμούς,  σε καμία περίπτωση δεν θα δραπετεύσουμε από τις ευθύνες μας, σε καμιά περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε όμως και σε κανένα να βάλει σε κίνδυνο την ενότητα του κόμματος.

Η κυβέρνηση ανάμεσα στην καταστροφή και σε μια επώδυνη συνθηκολόγηση που θα απέτρεπε όμως τα χειρότερα και θα κέρδιζε χρόνο, επέλεξε το δεύτερο, για την εξυπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων. Αυτά τα λαϊκά συμφέροντα θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους μένοντας πιστοί στις αρχές και τις αξίες μας.

Ανάψαμε μια σπίθα, φυτέψαμε ένα σπόρο που ανοίγει μια χαραμάδα για όλους τους λαούς της Ευρώπης. Αυτή η υπόθεση δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάει χαμένη.